جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در این مطلب شما را با بهترین روغن های مخصوص اشپزی و پخت و پز اشنا می کنیم و یک به یک این روغن ها را بررسی می کنیم و فواید و کاربرد ان ها را به طور خلاصه بیان می کنیم.این موضوع که روغن خوراکی بخشی از زندگی ما می باشد حقیتی غیرقابل انکار است به همین سبب حتما باید بهترین روغن را انتخاب کرد.


معیارهای انتخاب روغن های خوراکی سالم


در انتخاب روغن های خوراکی سالم باید چند مورد را در نظر گرفت ، از جمله نقطه دود ، روش پخت ، طعم و ارزش غذایی ان.
نقطه دود:دمایی است که در آن چربی شروع به تجزیه و اکسید شدن می کند. برای اینکه طعم غذای شما خراب نشود، از روغن نباید بالاتر از نقطه دود ان استفاده شود. آن روغن هایی که دارای نقاط دود بیشتری هستند برای تفت دادن ، پخت و پز و سرخ کردن استفاده می شوند. ان روغن هایی که نقطه دود کمتری دارند به عنوان سس در غذا طعم خوبی ایجاد می کنند.
طعم و مزه نیز در انتخاب شما نقش دارد ، زیرا عطر و طعم برخی از آنها بهتر از بقیه ی روغن ها است.

از نظر ارزش غذایی،لازم به یادآوری است که روغن ها یک چربی غنی از کالری هستند. بسیاری از آنها از چربی اشباع نشده “خوب” زیادی برخوردار هستند ، اما برخی از آنها دارای مقدار قابل توجهی چربی اشباع “بد” هستند. صرف نظر از اینکه از چه روغنی استفاده می کنید ، توجه به مقدار استفاده ان مهم است باید از مصرف بیش از حد آن جلوگیری کنید و کالری و چربی را در حد معقولی نگه دارید.برای یک وعده غذایی،یک قاشق غذاخوری روغن مناسب است و استفاده از 2-3 قاشق غذاخوری در یک دستور غذایی که برای چهار نفر تهیه می شود ایده آل است.

نکته دیگری که هنگام تهیه روغن های خوراکی متوجه آن می شوید این است که قیمت در بین برند ها و انواع روغن ها متفاوت است.روغن گران تر همیشه به معنای کیفیت بالاتر نیست. برخی روغن های خوراکی مانند روغن آووکادو یا روغن بادام زمینی گران ترند زیرا در مقادیر کمتری تولید می شوند و یافتن آنها دشوارتر است. اما اگر می خواهید یک بطری روغن زیتون تهیه کنید، چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

ابتدا یک روغن زیتونی را انتخاب کنید که در یک بطری تیره باشد،چون از خشکی ناشی از گرما یا نور جلوگیری می کند. یک روغن زیتون با کیفیت نیز طعمی مانند زیتون تازه با کمی تلخی فلفلی خواهد داشت. اگر مزه آن ترش یا بوی تعفن داشته باشد ، کیفیت پایینی دارد یا فاسد شده است. سرانجام ، مهر تأیید خاصی وجود دارد که می توانید روی بطری های روغن زیتون جستجو کنید.و در اخر مهر استاندارد که به این معنی است که روغن زیتون از نظر خلوص و کیفیت تأیید شده است.

حالا که با معیار های انتخاب روغن های خوراکی سالم اشنا شدید به معرفی هشت نوع از روغن هایی که مناسب پخت و پز و سرخ کردن هستند می پردازیم

 

روغن آووکادو

 

این روغن محبوب یکی از بالاترین نقاط دود را در میان دیگر روغن ها دارد که در حدود 520 درجه فارنهایت (F) یا 270 درجه سانتی گراد است. این امر آن را برای یک روغن همه منظوره جهت پخت و پز با حرارت بسیار بالا ایده آل می کند.متخصصین تغذیه و آشپزی بیان می کنند که نباید انتظار داشته باشید که فقط با استفاده از روغن از مزایای خوردن آووکادو بهره مند شوید. با این حال، این روغن انتخابی مناسب در جهت تهیه برنج سرخ شده یا سیب زمینی سرخ کرده است.

 

روغن دانه آفتابگردان

 

این روغن از دانه های آفتابگردان ریز تهیه شده است. با نقطه دود 450 درجه فارنهایت یا 232 درجه سانتی گراد و عطر و طعم مغذی ، اغلب برای سرخ کردن،سرخ کردن عمیق و پخت استفاده می شود. انواع مختلفی از روغن دانه آفتابگردان وجود دارد و برخی از آنها از نظر چربی های اشباع نشده تک از دیگران بیشتر هستند. روغن های آفتابگردان اولئیک بالا سودمندترین چربی های اشباع نشده را دارند و تحقیقات نشان داده است که با جایگزینی این نوع روغن به جای چربی های اشباع شده در رژیم غذایی ، می توان میزان کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید را کاهش داد.متخصصین تغذیه اعلام کرده اند که روغن آفتابگردان دارای مقادیر زیادی ویتامین E است که باعث سلامت پوست می شود.این روغن دارای نقطه دود زیاد است پس از ان برای پختن غذاهای مختلف استفاده کنید.طارومیس روغن آفتابگردان را به روش پرس سرد و با دستگاه های پیشرفته تولید می کند،شما می توانید با خرید روغن آفتابگردان عطر و عطم دلنشین این روغن را به سفره خود ببرید.

 

روغن نارگیل

 

ایا استفاده از روغن نارگیل مضر است یا استفاده از آن در حد متوسط مفید است؟ نکته ی اصلی این موضوع به دلیل مقدار بالای چربی اشباع آن است. برخلاف سایر روغنهای گیاهی،روغن نارگیل بیشترین میزان چربی اشباع شده را دارد. همه موافق نیستند که چنین منبع غلیظ چربی اشباع برای سلامتی ممنوع است،اما برخی از متخصصان ، از جمله انجمن قلب آمریکا،استدلال می کنند که جایگزینی غذاهای پر چرب اشباع با گزینه های سالم تر می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد و میزان چربی بدن را بهبود بخشد.
به طور کلی ، بحث زیادی در مورد روغن نارگیل خوراکی وجود دارد.این بدان معنا نیست که این روغن باعث بیماری شما خواهد شد،اما زیاده روی نکنید.متخصصین تغذیه اعلام می کنند بدن ما به مقداری چربی اشباع نیاز دارد اما تنها نکته ی مهم این است که باید از این روغن به طور متعادل استفاده کرد.

 

روغن نباتی

 

روغن نباتی به هر روغنی گفته می شود که از منابع گیاهی تهیه می شود و سلامت یک روغن گیاهی به منبع و محل مصرف آن بستگی دارد. بیشتر روغن های گیاهی موجود در بازار ترکیبی از روغن های کلزا ، ذرت ، سویا ، گلرنگ ، نخل و آفتابگردان است.دانشمندان می گویند به جای روغن ذرت یا سویا بهتر است از روغن زیتون استفاده کرد البته دلیلی بر اینکه این روغن ها مضر هستند وجود ندارد اما قطعا فواید روغن زیتون بیشتر است.

هنوز هم روغنهای گیاهی تصفیه و فرآوری می شوند،بدین معنی که آنها نه تنها فاقد طعم هستند ، بلکه مواد مغذی نیز انها گرفته شده اند.

 

روغن کانولا


روغن کانولا از گیاه کلزا ، گیاهی گل دهنده گرفته شده و حاوی مقدار کافی چربی اشباع نشده است.از بین همه روغن های گیاهی ، روغن کانولا کمترین چربی اشباع را دارد. دارای نقطه دود زیاد است،به این معنی که می تواند برای پخت و پز با حرارت بالا مفید باشد.البته،در ایالات متحده،روغن کلزا فراوری و تصفیه می شود، که به معنی میزان کمتری از مواد مغذی است. روغن کانولا یا کلزا پرس سرد یا فرآوری نشده در دسترس است،اما یافتن آن دشوار است.در حال حاضر امکان خرید روغن کلزا پرس سرد با بهترین کیفیت و قیمت در طارومیس فراهم شده است.

 

روغن بادام زمینی

 

این روغن دارای نقطه دود 450 درجه فارنهایت یا 232 درجه سانتی گراد است.این ماده بخاطر نقطه دود زیاد و کمی مغذی بودن ، یک روغن محبوب برای سرخ کردن غذاهای آسیایی و غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده و مرغ سوخاری است.روغن بادام زمینی همچنین سرشار از چربی اشباع نشده است و حاوی فیتواسترول است که می تواند جلوی جذب کلسترول را بگیرد.

روغن بادام زمینی سرشار از امگا 6 است. همانطور که قبلاً اشاره شد ، مقادیر متوسط این اسید چرب خوب است ، اما مقدار زیاد آن می تواند باعث نگرانی شود. از روغن بادام زمینی بهمراه سایر روغنهای غنی از امگا 3 مانند روغن زیتون استفاده کنید. به علاوه ، طبق گفته سازمان غذا و دارو (FDA) ، کسانی که آلرژی به بادام زمینی دارند خوشحال می شوند بدانند که نیازی به اجتناب از روغن بادام زمینی ندارند. پروتئین های موجود در بادام زمینی که می توانند باعث واکنش آلرژیک شوند ، با تصفیه شدن در روغن از بین می روند. اما در مورد روغن بادام زمینی پرس سرد اینگونه نیست و کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند باید از این نوع روغن اجتناب کنند.

 

روغن گردو


گردو یکی از آجیل های سالم است و روغن آن نیز به همان اندازه مفید است. این یک منبع عالی از امگا 3 است و دارای مواد مغذی و طبیعی است. روغن گردو به دلیل نقطه دود بسیار کم ، گزینه خوبی برای پختن روی حرارت نیست،اما افزودنی خوشمزه ای به سس سالاد ، سالاد مرغ یا ماهی تن ، سبزیجات بو داده است.

 

روغن کنجد


روغن کنجد غنی از چربی های اشباع نشده و چند غیر اشباع است ، اما از نظر چربی اشباع نیز کم است. این روغن حاوی کنجد و سزامین است که آنتی اکسیدان های قوی هستند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن کنجد به طور بالقوه می تواند فشار خون را نیز کاهش دهد. روغن کنجد پرس سرد بهترین نوع روغن کنجد است،زیرا روغن دانه ها در دمای سردتر استخراج می شود و این فشار سرد محسوب می شود. روغن کنجد برشته شده دانه هایی هستند که تفت داده می شوند ، اما روند استخراج آنها یکسان است. از آنجایی که روغن کنجد برشته شده طعم خوبی به غذا می بخشد ، در سرخ کردن بسیار استفاده می شود و در صورت حساسیت به بادام زمینی جایگزین مناسبی برای روغن بادام زمینی است.این روغن برای طبخ کردن و سرخ کردن بسیار مناسب است چون نقطه دود 232 درجه سانتی گرادی دارد.شما می توانید با خرید روغن کنجد طارومیس با قیمت مناسب از مزایای سلامتی این روغن خارق العاده بهره مند شوید.
امیدوارم این مقاله ی طارومیس به شما کمک کرده باشد تا بهترین روغن را مطابق با سلیقه خود انتخاب کنید و از مزایای ان بهره مند شوید.همانطور که گفته شد استفاده از یک روغن باکیفیت که مطابق سلیقه ی شما باشد بسیار اهمیت دارد چون سلامتی شما را تحت الشعاع قرار می دهد.

  • مهدی حقانی
  • ۰
  • ۰

کلزا گیاهی با دانه ی حاوی روغن است که در آمریکای شمالی،به خصوص در مناطق غربی کانادا رشد می کند.هر دانه ی گیاه کلزا تقریباً حاوی 40 درصد روغن کلزا است. پس از روغن کشی باقیمانده بذر به کنجاله کلزا تبدیل می شود که به عنوان خوراک دام و طیور با پروتئین بالا استفاده می شود.

روغن گیاهی کلزا از دانه ی گیاه کلزا به دست می‌آید، روغن کلزا به دلیل خواص متعدد در دهه ی اخیر مورد توجه بسیاری گشته است ، یکی از دلایل مصرف روغن کانولا اصل ، فواید غذایی زیاد آن می باشد ،اما بسیاری از افراد از خواص مهم تغذیه ای روغن کلزا بی اطلاع می باشند، یکی از مهم ترین دلایل مصرف روغن کلزا این است که چربی اشباع کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد.

اما چرا روغن کانولا؟


یک دلیل بسیار مهم وجود دارد و آن هم این است که حجم چربی روغن کانولا در مقایسه با چربی روغن جامد،کمتر است همچنین بسیار سالم تر است، زیرا روغن کانولا سرشار از “چربی های خوب” و “چربی های بد” کمتری می باشد. کانولا کمترین میزان چربی اشباع شده را در بین تمام روغنهای گیاهی را داراست که باعث می شود روغن کانولا عضو جداناشدنی در رژیم غذایی سالم روزانه باشد.
تحقیقات نشان می دهد کسانی که به مدت چهار هفته روزانه روغن گیاهی کانولا مصرف کرده اند، توانسته اند 1.6 درصد از چربی شکم خود را کاهش دادند پس نتیجه میگیریم روغن کلزا بسیار مناسب رژیم غذایی می باشد.

انیستیتو سرطان آمریکا:
گزارشی داد که ویتامین E می تواند به جلوگیری از  رشد سلولهای سرطانی پروستات و تومورها کمک کند. روغن کانولا همچنین منبع اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن کم سدیم و کلسترول است و می تواند به عنوان یک جایگزین سالم برای کره استفاده شود. هنوز هم مانند همه چربی ها و روغن ها باید کم مصرف شود.

 

ارزش غذایی روغن گیاهی کانولا
 

جدول اطلاعات تغذیه ای زیر توسط USDA برای 1 قاشق غذاخوری (14 گرم) روغن کانولا می باشد:

کالری: 124

چربی: 14 گرم

سدیم: 0

کربوهیدرات ها:0

فیبر: 0

قند: 0

پروتئین: 0

یک قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) روغن کانولا:

ویتامین E:دوازده درصد

ویتامین K:دوازده درصد

جالب است بدانید که هیچ کربوهیدراتی در روغن گیاهی کلزا وجود ندارد، و حتی بار گلیسمی روغن کانولا صفر می باشد.

اجازه دهید با خواص این روغن آشنا شویم :


روغن گیاهی کانولا (کلزا) مناسب برای پخت و پز عالی
روغن کانولا با وجود عطر مناسب و دود زیاد و بافت صاف ، یکی از بهترین روغن های پخت و پز می باشد،می توانید از آن در تعدادی از ظروف و روش های پخت و پز استفاده کنید ، مانند:

• مناسب برای سرخ کردن ، کباب کردن ، و پخت
• در انواع سس سالاد
• برای پوشاندن قابلمه های خود برای پخت نچسب
• جایگزین چربی های جامد

خداحافظی با کلسترول
با مصرف روغن کانولا اصل با کلسترول بالا خداحافظی کنید،اکثر بزرگسالان از مشکلات کلسترول بالا به دلیل عدم رعایت یک رژیم غذایی مناسب رنج می برند،اما روغن کلزا به دلیل عدم داشتن کلسترول جز آندسته از روغن هایی می باشد که دارای کمترین چربی اشباع می باشد،به همین دلیل از به وجود آمدن گرفتگی رگ های عروقی بسیار میتواند موثر باشد.

افزایش سطح انرژی با مصرف روغن گیاهی کلزا

در روغن گیاهی کانولا به دلیل وجود مقدار کم کلسترول و مقدار زیاد آنتی اکسیدان های مهم می تواند به سرعت متابولیسم بدن کمک به سزایی کند و در نتیجه بدن شما خسته نخواهد شد و انرژی شما با گردش خون ضعیف در شریان ها و یا فشار خون بیش از حد در سیستم قلبی عروقی بدن هرگز کاهش نمی یابد.

استفاده از روغن گیاهی کلزا خطر سرطان را کاهش می دهد
به دلیل وجود آنتی اکسیدان روغن کلزا مانند ویتامین E ،باعث می شود بدن در برابر بیماری سرطان بیمه شود،همچنین رادیکال های آزاد مضر در بدن به مرور باعث جهش سلول های سالم به سلول های سرطانی می شوند، ویتامین E موجود در روغن گیاهی کلزا می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان را تا حد زیادی موثر باشدحتی اگر در حال حاضر تحت تأثیر سلولهای سرطانی قرار گرفته باشید روغن کانولا به کاهش و تکثیر آن موثر می باشد ، بنابراین به در پیشگیری و درمان سرطان بسیار مفید می باشد.

برخلاف روغن زیتون در دمای بالا سمی نمی شود
گاها روغن گیاهی کلزا با روغن زیتون مقایسه می شود اما جدای از اینکه ممکن است هر دو به تنهایی فواید سلامتی داشته باشند ، اما روغن کانولا به دلیل بالاتر بودن نقطه دود، برای پخت و پز بهتر می باشد،ابن به این معنا می باشد که روغم کانولا در مقایسه با روغن زیتون ، بدون سمی شدن می تواند در پخت و پز دمای بالاتر مقاومت کند.

سلامت پوست را تضمین و از پیری زودرس جلوگیری می کند


جالب است بدانید یک وعده روغن گیاهی کانولا یا کلزا منبع خوبی برای دریافت ویتامین E می باشد، یک آنتی اکسیدان برنامه غذایی مناسب است که در رژیم های غذایی بسیاری از آمریکایی ها وجود ندارد. به علاوه ، افزودن چربی و روغن مانند روغن کانولا به سبزیجات و یا سالاد به جذب ویتامین های محلول در چربی بسیار موثراست.

روغن گیاهی کانولا روغن بدون بو


اکثرا در آشپزخانه هنگام طبخ غذا مشکلاتی که وجود دارد با بوی روغن در حسن پخت و پز می باشد و بود برخی از روغن ها نیز میتواند آلرژی زا باشد اما طبخ غذا با روغن کانولا برای افرادی که حساس هستند مناسب می باشد،
دود زیاد روغن کانولا باعث جلوگیری از بو گرفتن آشپزخانه شما در حین پخت و پز می شود بنابراین می توانید از بوی دیگری که دستور العمل های شما ارائه می دهد لذت ببرید

جایگزین مناسب برای دیگر روغن ها


روغن گیاهی کلزا یک روغن با طعم خنثی، یک انتخاب مناسب و جایگزین سالم تری برای روغن های نباتی یا ذرت می باشد که از نقطه دود زیادی برخوردار می باشد به همین دلیل برای غذاهایی که برای پخت و پز به حرارت زیاد روغن نیاز دارند بسیار مناسب می باشد. استفاده از کلزا به جای کره به کاهش چربی اشباع شده کمک به سزایی می کند و عطر و طعم سبک آن در طعم و مزه اختلال ایجاد نمی کند،مخصوصا برای افرادی که از عطر و مزه ی روغن در غذا خوششان نمی آید،کانولا همچنین می تواند با دیگر روغن ها مانند روغن زیتون مخلوط شو، سعی کنید همیشه در انتخاب روغن گیاهی کانولا مناسب دقت لازم را به عمل بیاورید.

روغن کانولا یا کلزا روغن خوراکی با ارزشی است با اینکه خیلی مورد مناقشه قرار گرفته است اما هنوز هم نمی توان بر علیه این روغن سند محکمی پیدا کرد بلکه تقریبا همه مطالعات دانشمندان نشان می دهد که خرید روغن کلزا باکیفیت کاملا برای سلامتی شما خوب است پس با خیال راحت خرید کنید.

  • مهدی حقانی