جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

  • ۰
  • ۰

روش های پخت سالم غذا

روش های زیادی وجود دارد که می توانید غذای آبدار و خوش طعم را بدون افزودن موارد اضافی غیر ضروری بپزید. در حالی که اکثر مردم هنگام پختن وعده های غذایی سالم می دانند که سرخ کن را جدا کنند ، بسیاری از آنها به این فکر نمی کنند که روش پخت و پز چگونه بر ترکیب غذایی افراد تأثیر می گذارد.

گرما می تواند 15 تا 20 درصد از برخی ویتامین های موجود در سبزیجات - به ویژه ویتامین C ، فولات و پتاسیم را تجزیه و از بین ببرد. و همانطور که در زیر خواهید دید ، برخی از روش ها بیشتر از سایر روش ها مضر هستند. به همین دلیل است که متخصصان مواد غذایی خام ، پخت و پز را به طور کامل منع می کنند و ادعا می کنند که غذای نپخته تمام ارزش غذایی خود را حفظ می کند و  سلامت شما را تضمین می کند.

اما مطالعات دیگر نشان می دهد که برخی از غذاها در واقع با پخت و پز پر فایده تر می شوند. به عنوان مثال هنگام پخت هویج ، اسفناج و گوجه فرنگی ، گرما با تجزیه دیواره های سلول ، آزاد سازی آنتی اکسیدان ها را تسهیل می کند و عبور راحت افراد خوب از غذا به بدن را فراهم می کند. 

روش های متنوعی برای طبخ و سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد که هر یک از آن ها مضرات و فواید خود را دارند، ما در این مقاله با انواع روش های طبخ غذای سالم آشنا خواهیم شد و به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.

چند عامل مهم و تاثیر گذار در طبخ مواد غذایی و حفظ سلامت آن وجود دارد:
1.مدت زمانی که سپری می شود تا مواد غذایی طبخ و یا اصطلاحا پخته شود
2.مواد و یا روغنی که مواد غذایی در آن پخته می شود و در یا در روند طبخ مواد غذایی به آن اضافه میشود.
3.نوع مواد غذایی که در طبخ از آن استفاده می کنید.
4.نوع روغن و نوع ظروفی که در طبخ از آن استفاده می شود.
 

بخار پز کردن یا STEAMING
بخار پز کردن یکی از روش های دیرینه اما در عین حال جدید و این نوع طبخ در آشپزی آسیایی بسیار پر استفاده است، در این روش مواد غذایی توسط بخار آب طبخ می شود، میتوان گفت یکی از سالم ترین نوع طبخ غذای سالم بخار پز کردن می باشد به دلیل آنکه ویتامین و مواد معدنی بیشتر در بافت مواد غذایی باقی می ماند و حتی طبخ غذا با بخار نیز باعث حفط بو رو رنگ و طعم بیشتر مواد غذایی می باشد، فرآیند طبخ غذا در این روش کمی طولانی تر می باشد.

جوشاندن یا آب پز کردن BOILING

یکی دیگر از روش های سالم طبخ غذا جوشاندن و یا آب پز کردن می باشد، در این روش نیز مواد غذایی برای مدتی در آب جوش می ماند تا به سطح پختگی برسد در این روش میتوان گفت مواد معدنی کمتری نسبت به دیگر روش های در مواد غذایی باقی می ماند و در اثر جوشاندن مواد غذایی، باعث می شود مقدار کمی از مواد مغذی و معدنی نیز از بین برود و کماکان روش بخارپز کزدن نسبت به این روش بسیار مناسب تر می باشد.

سرخ کردن PAN FRYING
سرخ کردن مواد غذایی از دیرباز یکی از پر مصرف ترین راه های طبخ مواد غذایی می باشد.این روش چندان مناسب نمی باشد به دلیل آنکه هر مقدار زمانی که بیشتر مواد غذایی سرخ شود از مواد معدنی آن نیز کاسته می شود و دارای مضراتی می باشد، غذای کم چرب وقتی سرخ می شود ، چربی زیادی پیدا می کند و همچنین سرخ کردن باعث افزایش کالری مواد غذایی می شود، سرخ کردن غذا توسط بسیار از کارشناسان تغذیه و سلامت نفی شده است اما با استفاده از ترفند های مناسبی این روش نیز میتواند برای شما مناسب باشد برای مثال سرخ کردن مواد غذایی با خرید روغن کنجد می توان بسیار مناسب باشد به شرط آنکه روغن کنجد مورد استفاده اصل و مرغوب باشد، البته میتوان با خرید روغن زیتون بکر نیز غذا را سرخ کرد، اما بهتر است از این کار خودداری کنید زیرا روغن زیتون توانایی تحمل گرمای زیاد را ندارد، توجه داشته باشید هر نوع روغنی مناسب پخت و پز و طبخ نمی باشد به دلیل آنکه شاید اطلاع از نحوه ساخت و تولید و کیفیت روغن مصرف شده ندارید و این می تواند به سلامت شما و سلامت و طعم و کیفت مواد غذایی آسیب برساند.

پخت به روش کباب کردن BROILING

کباب کردن مواد غذایی به جهت پخت نیز یکی دیگر از راه های تهیه غذا می باشد، البته باید بدانید که هر مواد غذایی مناسب پخت نیز و بهتر است با روش مناسب خود پخته شود.
کباب کردن در مقایسه با سرخ کردن در آنجایی اهمیت پیدا می کند که غذای پخته شده در کوره و یا روی آتش به طور قابل توجهی چربی و کالری کمتری دارد. که بر خلاف غذای سرخ شده می تواند خطرات سلامتی از جمله چاقی ، فشار خون بالا ، بیماری قلبی و بسیاری مضرات دیگر را به همراه خود داشته باشد. غذای پخته شده روی کوره به روش کباب کردن سرشاراز چربی اشباع نشده است و هر نوع چربی ذاتی غذا بیرون می ریزد ، در نتیجه کالری و چربی قابل توجهی کمتر می شود.

طبخ به روش زود پز یا اصطلاحا pressure cooking
غذاهایی که تحت فشار قرار می گیرند، ویتامین و مواد معدنی را بیشتر حفظ می کنند به دلیل آنکه در زود پز مواد زودتر پتخه تر میشود، از مزایای دیگر پخت و پز با فشار می توان به کاهش زمان پخت به میزان 2/3 ، کاهش آشفتگی و از دست دادن مواد مغذی کمتر اشاره کرد. از معایب آن می توان به عدم امکان طبخ برخی از اقلام با هم به دلیل متفاوت بودن زمان پخت و پز ، عدم توانایی بررسی غذای میانه راه از نظر لطافت یا چاشنی و همچنین تخمین زمان پخت و پز در مکان های دارای ارتفاع بالاتر اشاره کرد، اما باید بدانید زودپز برای پخت غذا و مواد غذایی همراه با مایعات و ساخته شده و نباید از آن را برای موارد دیگر استفاده شود .
اما یک نکته یدیگری که وجود دارد این است که زود پز و یا کلا پخت در فشار برای میجوه جات و بعضی از سبزیجات خاص مناسب نمی باشد به دلیل آنکه بعضی از مواد غذایی و میوه جات و سبزیجات تحمل لازم برای پخت در زود پز را ندارند در نتیجه ویتامین ها و مواد معدنی آن از بین می رود.

طبخ به روش ماکروویو:
بزرگترین مزیت مایکروویو نسبت به روش های دیگر صرفه جویی در وقت است و ویتامین ها و مواد معدنی و مغذی درون غذا حفظ می شوند زیرا بیش از حد پخته نخواهد شد و ساختار و طعم و بوی غذا و مواد نیز حفظ می شود.
همچنین میزان مصرف روغن در ماکروویو بسیار کمتر می باشد و این یک مزیت بسیار عالی می باشد.

اما به گفته محقق و دکتر آنتونی ال. کوماروف در مقاله Q و A منتشر شده توسط انتشارات بهداشت هاروارد می گوید: با پخت غذا در ماروویو می توان از اثرات مربوط به تغذیه پخت مایکروویو بهره مند شد. امادر هر روشی از پخت بر میزان مواد مغذی یک ماده غذایی تأثیر منفی می گذارد ، اما پخت مایکروویو آسیب مواد مغذی بسیار کمتری نسبت به سایر روش های پخت و پز دارد.
گفته هایی نیز درباره مضرات ماکروویو وجود دارد که هنوز ثابت شده نیست، البته ناگفته نماند هر روش پخت نیز مزایا و معایب خود را دارد و درمورد ماکروویو به دلیل وجود گفته های غیر رسمی دلیل ثابتی مبنی بر مضر بودن نمی توان گفت.

نکات در حین طبخ غذا برای پایداری مواد معدنی ویتامین ها و پروتئین ها:
1.در هنگام تهیه و پخت غذا باید دقت شود اگر از روغن های نامرغوب استفاده می شود باید به سرعت آن ها را کنار گذاشته به دلیل آنکه برای سلامتی شما میتوانند بسیار خطرناک و مضر باشند، گاها دیده شده از روغن های فله ای و عمده ای برای پخت و پز به کار برده می شود که مصارف دیگری دارند،اگر قصد دارید روغن فله برای تفت دادن مواد غذایی استفاده کنید ما به شما روغن زیتون عمده درجه ی یک طارومیس را پیشنهاد می دهیم.

2. نوع ظروف نیز در طبخ غذا بسیار دارای اهمیت می باشد، البته دقت شود بسته به نوع مواد غذایی انتخاب ظروف نیز متفاوت می باشد.
3. سعی شود از مواد غذایی مرغوب و با کیفیت استفاده شود به دلیل آنکه مواد غذایی اصطلاحا کهنه دارای بافتی شل می باشد که در حین پخت نیز طعم و بو و ظاهر خود را نیز از دست میدهد.

4. به محض آماده شدن و پختگی کامل مواد غذایی بهتر است از جوشاندن و زیاد و حتی برای گرم کردن و یا گرم نگه داتشن غذا با شعله نیز خود داری شود به دلیل آنکه هرچه موادغذایی بیشتر در معرض حرارات قرار گیرد به مرور مواد معدنی زیادی نیز از دست می دهد.

 

رژیم های غذایی خام توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند و این دلیل خوبی دارد. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که استفاده از غذاهای خام بیشتر در رژیم غذایی فوایدی دارد. خوردن غذای خام به طور مداوم خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

بعلاوه ، از آنجا که رژیم غذایی غالباً گیاهی است ، ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر بیشتری بدون قند یا چربی اضافه شده از پخت و پز مصرف می شود. و گرچه برخی از مواد اولیه ممکن است بسیار سالم باشند ، مطالعات نشان داده است که پخت و پز می تواند برخی مواد مغذی را تقویت کند ، مانند لیکوپن در گوجه فرنگی و آنتی اکسیدان موجود در کاروتنوئیدها مانند هویبج ، اسفناج ، سیب زمینی شیرین و فلفل.

امیدواریم از این مقاله استفاده کنید

  • ۹۹/۱۲/۲۰
  • مهدی حقانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی