جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

جامع ترین راهنمای خرید محصولات متنوع

در این بلاگ به صورت جامع به بررسی خرید محصولات متنوع می پردازیم

۴ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

زیتون یکی از لذیذ ترین و پر فایده ترین خوراکی های رایج در دنیا است.بسیاری از کشورها شرایط کشت زیتون را دارا می باشند و با کشت این محصول برای خود درامدی دست و پا کرده اند.از زیتون استفاده های متعددی می شود که مهم ترین ان مصرف این ماده ی مغذی به صورت خوراکی است.در ادامه به بررسی کامل زیتون می پردازیم.

انواع زیتون:


زیتون دو نوع مهم دارد، سبز و سیاه، رنگ آن با توجه به میزان رسیدن و در مرحله برداشت آن متفاوت می باشد که به توضیح آن ها خواهیم پرداخت:
• زیتون سبز: این زیتون نارس است که بیشتر برای استخراج روغن زیتون استفاده می شود. آنها دارای بافتی محکم و طعم بسیار تلخی هستند.
• زیتون سیاه: زیتونی است که به صورت رسیده است که در مقایسه با زیتون سبز نرم و تلخ می باشد.

تفاوت زیتون سبز و سیاه چیست؟


تنها تفاوت این دو نوع زیتون در مرحله رشد میوه می باشد. در مرحله اولیه بلوغ ، زیتون ها سبز می باشند و هنوز رسیده نیستند.
و با پیشرفت روند رسیدن ، زیتون تیره و تیره می شود تا زمانی که به رنگ “سیاه” و تیره خود برسد.
در نتیجه تنها تفاوت زیتون های سبز و سیاه در این می باشد که کشاورز در هنگام برداشت در چه بازه زمانی آنها را می چیند.

ارزش غذایی و خواص زیتون:


جدول زیر ارزش غذایی زیتون رسیده و کنسری در هر 100 گرم وعده غذایی را نمایش داده است:

کالری    115
آب    80 درصد
پروتئین    0.8 گرم
کربوهیدرات    6.3 گرم
فیبر    3.2 گرم
چربی    10.7 گرم
چربی های اشباع شده    1.42 گرم
چربی های اشباع نشده    7.89 گرم


خاصیت ضد سرطانی زیتون:


سرطان بیماری است که در صورت عدم رعایت رژیم و سبک زندگی سالم نتایج ناگواری را به وجود می آورد اما خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی زیتون باعث می شود که این ماده طبیعی یک پیشگیری کننده و مبارز در برابر بیماری سرطان باشد به دلیل آنکه استرس اکسیداتیو مزمن و التهاب مزمن می تواند از عوامل دخیل در پیشرفت سرطان باشد.

سرشار از فیبر غذایی:


زیتون منبع بزرگی فیبر و غنی از پروبیوتیک ها می باشد که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد، یکی دیگر از خواص مهم میوه زیتون ، کمک و تسهیل هضم غذا می باشد، زیتون منبعی غنی از فیبر غذایی می باشد، همچنین به حرکت نرم روده کمک می کند و از ابتلا به بیماری یبوست جلوگیری می کند، مصرف روزانه زیتون به شما در درمان و پیشگیری از بیماری های گوارشی کمک به سزایی میکند.

خطر کمتری برای دیابت و چاقی:


با وجود مقدار زیادی چربی اشباع نشده ، زیتون در پشگیری به دیابت نوع 2 و افزایش وزن را به طور قایل توجهی کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به پیشگیری و مهار آسیب های به وجود آمده از استرس اکسیداتیو مربوط به دیابت نقش پر رنگی دارد ، که باعث می شود زیتون این میوه معجزه آسا یک درمان قوی و مناسب برای جلوگیری از افزایش قند خون و عوارض دیابتی باشد.

سلامت قلب را تقویت کنید


میتوانید سلامت قلب خود را با مصرف میوه زیتون افزایش دهید به دلیل آنکه
میوه زیتون حاوی از آنتی اکسیدان ها ، ترکیبات ضد التهابی ، ویتامین E ، چربی های سالم و مس می باشد که همه آنها برای سلامت قلب و بدن بسیارضروری هستند. بنابراین ، شما میتوانید با گنجاندن زیتون در وعده های غذایی خود و به کاهش خطر عوارض مربوط به قلب کمک کنید و از بیماری عروق کرونر قلب پیشگیری نمایید.

اما پنج کشوری که بزرگترین کشورهای کشت کننده و صادر کننده زیتون هستند:
کشور    تولید(تن)
اسپانیا    6،559،884
یونان    2،343،383
ایتالیا    2،092،175
ترکیه    1،730،000
مراکش    1،416،107
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید بیشترین زیتون دنیا توسط کشور اسپانیا کشت و صادر میگردد، اما جالب است بدانید در سال 89 رکورد کشور اسپانیا در کشت زیتون توسط ایران زده شد است، به نقل از اخبار اتاق ایران و اسپانیا در سال 1389 شهر زنجان با کشت بیش از 27 تن محصول از هر هکتار از باغ های زیتون شهرستان طارم رکورد کشور اسپانیا را شکست داده است.

معروف ترین انواع زیتون:


گونه ها و انواع مختلف زیتون در سرتاسر کشور کشت میشود که شاید از نظر طعم چندان تفاوتی نداشته باشند.
انواع مختلفی از زیتون در سراسر جهان کشت می شود، اما برخی از محبوب ترین ها شامل زیتون سبز منزانیلا یا اسپانیایی، زیتون سیاه کالاماتا یا یونان، زیتون سیاه نیچوئیز یا فرانسوی و زیتون سیاه گائتا یا ایتالیا می باشد، اما بهترین نوع زیتون در ایران همان زیتون کشت شده در باغات اصیل زنجان می باشد که از بهترین و مناسب ترین کیفیت برخوردار می باشد.

زیتون مانزالینا:

این زیتون بیضی شکل در کشور اسپانیا که بزگترین کشور صادر کننده و تولید کننده زیتون نیز می باشد کشت می شود.این نوع زیتون در اسپانیا از محبوبیت ویژه ای برخوردار است این نوع از بافت ترد و کمی دودی و با عطر و طعم ملایم و نه خیلی تلخ برخوردار است.

کالاماتا:

زیتون یونانی کالاماتا یکی از معروف ترین انواع در جهان می باشد، این نوع زیتون رنگ بنفش مایل به قرمز و مایل به قرمز جذاب در نزدیکی دریای ایونی در منطقه کالاماتا در یونان کشت می شوند، این نوع زیتون دارای حجم بزرگی می باشد وبه همین دلیل دارای روغن بیشتری است ، تولیدکنندگان آن را برای تولید روغن استفاده میکنند، به دلیل خواص طبیعی – و فرآیند آوردن – عطر و طعم نرم ، میوه ای اما کمی تلخ دارند.

نیچوئیز:
این نوع زیتون نیز یکی از معروف ترین زیتون های جهان می باشد که در فرانسه کشت می شود و مشتریان خاص خود را دارد، اما این زیتون سیاه فرانسوی اندازه کوچکی دارد ولی از نظر طعم بسیارعالی هستند، اینو نوع از گونه زیتون ها آبدار می باشند اما نه روغنی ، و مورد علاقه جنوب فرانسه در آشپزی پرووانسالی مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد.

گائتا:
این نوع زیتون در باعات ایتالیا کشت می شوند که از نظر کیفیت دارای کیفیت بسیار بالایی می باشند، و محبوب مردم کشور ایتالیا می باشد، این زیتون به شکل کوچک و قهوه ای مایل به ارغوانی ، گوشتی نرم و لطیف و مزه ترش و مرکباتی دارند، گئاتاها را می توان به صورت خشک (خشک ، جویدنی) و یا به روش آب نمکی (چاق و آبدار) تهیه و مصرف نمایید.

زیتون طارم:
بهترین نوع زیتون در ایران زیتون طارم می باشد که به شهر زیتون ایران شناخته می شود، زیتون طارم مناسب انواع مصارف می باشد، زیتون طارم دارای بافتی بزرگ و مخصوص تهیه ی روغن و مصرف روزانه می باشد، بیشترین روغن زیتون تولید شده درایران از این نوع زیتون است.شما می توانید برای خرید روغن زیتون بکر،خرید روغن زیتون فرابکر و خرید روغن زیتون بی بو از طارومیس اقدام کنید ،این روغن ها از زیتون طارم گرفته شده است.

خب مقاله ی ما درباره ی زیتون و فواید ان به پایان رسید امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد سعی کردیم تا حدی زیتون این غذای غنی از مواد معدنی را زیر ذره بین قراردهیم البته در اینده سعی خواهیم کرد تا این مطلب را بروزرسانی کنیم.

منبع:وبگاه طارومیس

  • مهدی حقانی
  • ۰
  • ۰

با توجه به اینکه روغن ذرت در کل دنیا به خصوص در ایران زیاد مورد مصرف قرار می گیرد باید درباره ی این روغن اطلاعات داشته باشیم و بدانیم برایمان مفید است یا نه؟یا اینکه استفاده از این روغن به بدن ضرر می زند یا نه؟

در ادامه این مطلب به طور کلی درباره ی ارزش غذایی روغن ذرت مزایا و معایب احتمالی ان و حتی رقبای این روغن توضیح می دهیم.

 

ارزش غذایی روغن ذرت
 

کالری    122    کلسترول    0
چربی کل    14 گرم    سدیم    0
چربی های اشباع شده    1.8 گرم    کربوهیدرات کل    0
چربی های چند غیر اشباع    7 گرم    فیبر رژیمی    0
چربی های اشباع نشده تک    3.8 گرم    شکر    0
پروتئین    0    ویتامین A    0
ویتامین C    0    کلسیم    0
ویتامین D    0    اهن    0
ویتامین B-6    0    ویتامین B-12    0
منیزیم    0        
همانطور که می دانید ویتامین E برای سلامتی ما بسیار مفید و ضروری می باشد.ویتامین E یک انتی اکسیدان است که در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مانند پیری زودرس و بیماری های قلبی کمک می کند.جالب است بدانید روغن ذرت حاوی ویتامین E می باشد پس مصرف این روغن می تواند در جلوگیری از بروز بیماری ها مفید باشد.
روغن ذرت حاوی مقادیر زیادی امگا 6 هست نکته ی مهم در این موضوع این است که مقادیر امگا 6 و امگا 3 در بدن باید در حالت تعادل و نسبتی مشخص باشد به همین دلیل مصرف زیاد روغن ذرت مضر است و باعث التهاب در بدن می شود.
کاربرد های روغن ذرت
روغن ذرت برای پخت و پز،تفت دادن،سرخ کردن سطحی و سرخ کردن عمیق استفاده می شود.نقطه دود یا همان دمای مقاومت این روغن 232 درجه ی سانتیگراد است همین موضوع سبب می شود تا این روغن در آشپزی یک روغن همه کاره باشد.
روغن ذرت علاوه بر اشپزی در صنعت لوازم ارایشی و بهداشتی به کار می رود برای مثال در برخی از صابون ها از روغن ذرت استفاده می شود.
همچنین از این روغن در دیگر صنایع هم استفاده می شود برای مثال می توان به استفاده از این روغن در تهیه ی جوهر،نیتروگلیسرین و رنگ ها اشاره کرد همچنین این روغن به عنوان روان کننده در صنایع مکانیکی هم استفاده می شود.
البته این موضوع که این روغن در صنعت استفاده می شود دلیلی بر مضر بودن ان نیست روغن ذرت یک روغن کاملا تایید شده توسط سازمان های جهانی است.

فواید روغن ذرت:

1-تقویت قلب


روغن های مصرفی شامل اسیدهای چرب اشباع شده،اشباع نشده تک و چند غیراشباع هستند تحقیقات علمی اثبات کرده است که اسیدهای چرب اشباع نشده تک و چند غیراشباع برای سلامتی ما مفید هستند و باید مصرف اسیدهای چرب اشباع را محدود کرد.
روغن ذرت حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده تک و چند غیراشباع است همچنین اسید چرب اشباع در این روغن بسیار کم است همین موضوع سبب کاهش کلسترول و تقویت قلب می شود.

2-سبب کاهش کلسترول می شود


روغن ذرت دارای فیتواسترول است که این ماده باعث می شود جذب کلسترول بد در بدن کاهش یابد حتی می گویند که این روغن از روغن زیتون هم در زمینه کاهش کلسترول مفیدتر است.

3-کاهش فشار خون


همانطور که بیان شد رژیم غذایی شامل اسیدهای چرب اشباع نشده برای ما مفید هستند این اسیدهای چرب می توانند فشار خون ما را تا مقداری کاهش دهند

4-سلامت پوست و مو


وجود ویتامین E و اسید لینولئیک در هر ماده ی غذایی برای پوست و مو مفید است روغن ذرت هم از این قاعده مستثنی نیست.هم مصرف خوراکی روغن ذرت برای سلامت پوست و مو مفید است و هم ماساژ پوست یا مالیدن روغن به مو سبب شادابی این دو عضو بدن می شود.

مضرات روغن ذرت


همانطور که گفته شد نسبت امگا 6 و امگا 3 در بدن باید رعایت شود.در واقع این نسبت به مقدار چهار به یک می باشد ولی مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی امگا 6 این نسبت را بهم ریخته و باعث مشکلات در سلامت می شود بهتر است در کنار مصرف مواد غذایی حاوی امگا 6 مواد غذایی که سرشار از امگا 3 هستند را هم مصرف کنید یکی از بهترین منابع امگا 3 ماهی است.از مضرات افزایش بیش از اندازه امگا 6 می توان به چاقی و بیماری های قلبی و عروقی اشاره کرد.
نکته ی دیگر این است بعضا ذرت و روغن ان در افرادی سبب الرژی و حساسیت می شود پس در مصرف ان باید مراقب بود.
این نکته را هم باید در نظر گرفت اکثر ذرت های موجود تراریخته هستند و روغن هایی که از این دانه ها بدست می ایند هم تراریخته می باشند.بحث های زیادی پیرامون محصولات تراریخته وجود دارد عده ای بیان می کنند که محصولات تراریخته سرطان زا هستند و باعث تجمع موارد شیمیایی مضر در بدن می شوند اما برخی از تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که این مواد بی ضرر هستند به طور کل سالم یا ناسالم بودن مواد غذایی تراریخته به طور دقیق مشخص نیست پس بهتر است از مواد غذایی ارگانیک استفاده کنید.
با اینکه روغن ذرت یک روغن بسیار پرطرفدار و محبوب است و فوایدی هم برای بدن دارد با این حال گزینه های بسیار بهتری برای این روغن وجود دارد.

جایگزین های روغن ذرت:


1-روغن آفتابگردان


با توجه به اینکه روغن آقتابگردان بسیار پرطرفدار است و فواید بیشتر و مضرات کمتری نسبت به روغن ذرت دارد،می تواند یک جایگزین مناسب برای روغن ذرت باشد همچنین این روغن نقطه ی دود 232 درجه ی سانتی گراد دارد که مساوی با روغن ذرت است پس خرید روغن آفتابگردان ارگانیک برای پختن و سرخ کردن هرگونه غذایی مناسب است.

2-روغن کلزا(کانولا)


از دیگر رقیبان روغن ذرت می توان روغن کانولا را نام برد.روغن کانولا یک روغن پر استفاده در اشپزخانه ها است.این روغن با طعم و بوی خنثی و همچنین نقطه ی دود 220 درجه ی سانتیگراد بسیار مناسب طبخ و سرخ کردن غذا است همچنین این روغن مزایایی از جمله کاهش کلسترول خون دارد در نتیجه خرید روغن کلزا طبیعی بسیار مناسب تر از روغن ذرت است.

3-روغن کنجد


تقریبا کمتر کسی وجود دارد که روغن کنجد را نشناسد و با فواید ان اشنا نباشد.مصرف روغن کنجد برای قلب و عروق،جلوگیری از پیری زودرس،یبوست،ارتروز و بسیاری از دیگر بیماری ها مفید است.همین موضوع سبب می شود روغن کنجد را بسیار با ارزش بدانیم.نقطه ی دود 232 درجه ی سانتیگراد این روغن را به اچار فرانسه ی اشپزخانه ی شما تبدیل می کند پس در خرید روغن کنجد مرغوب تعلل نکنید.

 

البته روغن های دیگری هم برای جایگزینی روغن ذرت وجود دارد اما به دلیل اینکه این روغن ها مرسوم نیستند اسمی از انها نیاوردیم روغن هایی مثل روغن اووکادو یا روغن نارگیل هم قابل استفاده هستند در هر صورت سعی کنید استفاده از روغن ذرت را محدود کنید و از ان به طور متعادل استفاده کنید.

منبع:taromis

  • مهدی حقانی
  • ۰
  • ۰

 

بادام زمینی یکی از تنقلاتی است که معمولا از ان استفاده می کردیم البته قبل تر خرید بادام زمینی بسیار راحت تر بود چون انقدر گرون نبود طبیعتا با افزایش قیمت بادام زمینی قیمت روغن ان هم بالا رفته است حالا باید جایگزین هایی برای روغن بادام زمینی پیدا کرد ما در لیست زیر تعدادی را به شما معرفی کردیم که بعضی از این ها روغن های گرون قیمتی هستند بعضی ها قیمت پایین تری دارند اگر به هر دلیلی خواستید روغن بادام زمینی را کنار گذاشته و روغنی با قیمت کمتر و حساسیت زایی کمتر انتخاب کنید این مطلب مناسب شماست.

توضیحاتی درباره روغن بادام زمینی:


روغن بادام زمینی نوعی روغن گیاهی است که از دانه های خوراکی گیاه بادام زمینی گرفته می شود. در بیشتر موارد ، این روغن برای اهداف آشپزی استفاده می شود ، اگرچه ممکن است گاهی اوقات آن را در برخی از صابون ها ، محصولات آروماتراپی و داروها پیدا کنید. این روغن به سه روش تولید می شود:1-پرس سرد،که این روش منجر به تولید روغنی شیرین با رنگ زرد و رایحه ای مطبوع و مطلوب می شود.2- تصفیه شده،که دارای رنگ زرد روشن تر است،در این روش روغن با طعم خنثی و فاقد مواد حساسیت زا و ناخالصی تولید می شود.3-بو داده: روغنی به مراتب غنی تر و با رنگی غلیظ که بیشتر به عنوان طعم دهنده و سس در مواد غذایی استفاده می شود. روغن بادام زمینی مرغوب به دلیل نقطه ی دود زیاد (227 درجه سانتیگراد) و طعم خنثی ، گزینه ای عالی برای سرخ کردن طولانی مدت است.بعلاوه،برخلاف بسیاری از روغن های دیگر،روغن بادام زمینی مرغوب طعم غذایی را که می پزد جذب نمی کند. این بدان معناست که شما می توانید غذاهای مختلف را به طور همزمان سرخ کنید و آنها هرکدام طعم خاص خود را حفظ می کنند. روغن بادام زمینی مرغوب بیشتر از چربی های اشباع نشده خوب تشکیل شده است،که ثابت شده است برای جلوگیری از بیماری های قلبی و کاهش کلسترول بدن کمک می کند. فقط یک قاشق غذاخوری از روغن بادام زمینی دارای 11 درصد ویتامین E مورد نیاز بدن است،این روغن سر شار ازآنتی اکسیدان است که سیستم ایمنی بدن را قوی نگه می دارد و بدن را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و سطح قند خون را کاهش می دهد. روغن بادام زمینی مرغوب حاوی مقادیر زیادی اسید لینولئیک ، نوعی اسید چرب امگا 6 و همچنین مقادیر کمی چربی اشباع به نام اسید پالمیتیک است. این چربی ها باعث التهاب در بدن می شوند و در صورت مصرف زیاد ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش دهند. گفته می شود،دستورالعمل های رژیم غذایی سال 2005 ایالات متحده توصیه می کند که بهتر است 20 تا 35 درصد کل چربی که مصرف می کنیم از طریق منابع اسیدهای چرب اشباع نشده مانند ماهی ، آجیل و روغن های گیاهی مانند روغن بادام زمینی مرغوب تامین شود. . علاوه بر این ، انجمن قلب آمریکا توصیه می کند ، بیشتر چربی هایی که می خورید باید چربی های بهتر یا همان چربی های اشباع نشده باشند. روغن های گیاهی (به عنوان مثال روغن کانولا ، روغن زیتون ، روغن بادام زمینی ، روغن آفتابگردان)،آووکادو،آجیل،دانه ها و غذاهای دریایی منابع توصیه شده این چربی ها هستند. به شرط نگهداری در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید ، روغن بادام زمینی مرغوب ماندگاری زیادی دارد.روغن بادام زمینی پرس سرد می تواند تا یک سال دوام بیاورند،در حالی که روغن بادام زمینی تصفیه شده به مدت 18 ماه تازه خواهد ماند.

جایگزین های مناسب روغن بادام زمینی:


1-روغن هسته ی انگور

 

روغن هسته انگور یکی از رایج ترین گزینه های جایگزین روغن بادام زمینی مرغوب است زیرا مفید،خوشمزه و دارای نقطه ی دود زیادی است. این روغن فواید زیادی برای بدن انسان به همراه دارد و می تواند به روش های مختلف برای پخت و پز مورد استفاده قرار گیرد.
روغن هسته انگور از هسته انگور باقی مانده پس از فرآیند فشار انگور در شراب گیری استخراج می شود.هر بذر کوچک فقط مقدار کمی روغن تولید می کند. در واقع ، شما برای تولید فقط 1 بطری روغن دانه انگور به یک تن انگور نیاز خواهید داشت.به همین دلیل این یک روغن بسیار گران قیمت است.

این روغن فواید بهداشتی متعددی نیز دارد ، گرچه این مورد نیز مورد شک است زیرا بسیاری از روغن های موجود انگور در بازار با استفاده از هگزان ، آلاینده هوا و نوروتوکسین ساخته می شوند.

همچنین روغن دانه انگور به دلیل گرم شدن در دمای بسیار بالا در حین فرآوری ممکن است اکسید و خراب شود. به همین دلیل، روغن انگور پرس سرد که از حرارت زیاد و همچنین از حلال های شیمیایی در هنگام پردازش استفاده نمی کند با کیفیت تر است.

این روغن منبع خوبی از ویتامین E است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. این ماده همچنین معمولاً در محصولات زیبایی برای مرطوب سازی و روشن شدن پوست ، از بین بردن آرایش و سفت شدن منافذ پوست استفاده می شود.
روغن هسته انگور به دلیل طعم خنثی آن برای سرخ کردن ، کباب کردن گوشت و تفت دادن سبزیجات عالی است. اما چون گرانتر از روغنهای دیگر است ،برای سرخ کردن غذا توصیه نمی شود.بلکه می توانید از آن در سالاد بهره ببرید البته باید به دلیل قیمت بالای این روغن و کم یاب بودن ان ما پیشنهاد می کنیم به جای تهیه ی این روغن،خرید روغن زیتون فرابکر را در دستور کار خود قرار دهید چونکه ارزان تر و قابل دسترس تر است.

2-روغن آفتابگردان

 


روغن آفتابگردان یک جایگزین سالم برای کسانی است که به روغن بادام زمینی حساسیت دارند.
روغن آفتابگردان از دانه های آفتابگردان فشرده شده استخراج می شود.روغن آفتابگردان سرشار از اسید اولئیک، ویتامین E و اسید چرب امگا 6 است.
در این روغن چربی اشباع کم و چربی های غیر اشباع زیاد است که باعث سالم بودن آن می شود زیرا سطح کلسترول را کاهش می دهد و به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. هر قاشق چای خوری روغن آفتابگردان حاوی 8.9 گرم چربی اشباع نشده امگا 6 است.
روغن آفتابگردان نیمه تصفیه شده یک روغن پایدار در برابر حرارت است که دارای نقطه ی دود بسیار بالای 450 درجه فارنهایت یا 232 درجه سانتیگراد است. نکته جالب دیگر در مورد آن این است که ماندگاری آن به طور قابل توجهی بیشتر است بنابراین می توانید مدت طولانی تری از آن از روغن های دیگر استفاده کنید. با نگهداری مناسب می توانید آن را تا یک سال در آشپزخانه خود نگه دارید. فقط مطمئن شوید که بطری را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و آن را از تابش مستقیم نور خورشید و گرما دور نگه دارید.
روغن آفتابگردان معمولاً برای پخت و پز و سرخ کردن طولانی مدت استفاده می شود. برای جایگزینی روغن بادام زمینی می توانید از روغن آفتابگردان پرس سرد که به دلیل نقطه ی دود زیاد در سرخ کردن بسیار عالی است استفاده کنید.همچنین خرید روغن آفتابگردان ارگانیک طارومیس به دلیل ارزان تر بودن نسبت به روغن بادام زمینی بسیار مقرون به صرفه است.
روغن آفتابگردان ارگانیک به دلیل عطر و طعم لطیف آن سبب خوشمزه شدن غذا می شود،همچنین شما می توانید از روغن آفتابگردان برای چرب کردن تابه ها یا به عنوان جایگزینی سالم برای کره در بعضی از دستورهای پخت استفاده کنید.

3-روغن کانولا یا کلزا


روغن کانولا جایگزین بسیار مناسبی برای روغن بادام زمینی است که از نظر سلامتی فواید زیادی دارد . اگرچه برخی از افراد ممکن است در مورد خطرات خاصی در استفاده از این روغن به شما هشدار دهند ، اما مصرف آن برای کسانی که حساسیت حاد به بادام زمینی دارند بی خطر است و بسیار مناسب است.
روغن کانولا که از گیاه کلزا گرفته شده ، یک روغن خوراکی است که چربی اشباع شده در ان کم است و این باعث می شود برای قلب مفید باشد.همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ضروری است که به کاهش بیماری های مزمن کمک می کند. استفاده از آن بدون حرارت دادن به هر شکلی به شما این امکان را می دهد بیشترین سود را از این روغن ببرید زیرا باعث انسداد رگ ها نمی شود و کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهد.

این روغن بسیار برای پخت و پز مناسب است زیرا طعم خیلی قوی ندارد و می تواند درجه حرارتهای شدید را به خوبی تحمل کند. روغن تصفیه شده کانولا دارای نقطه ی دود 400 درجه فارنهایت یا 204 درجه سانتیگراد است.

از آنجا که روغن کانولا حاوی اسید اروسیک است ، ماده ای که غالباً با اختلالات بافت قلب در ارتباط است ، برخی از افراد فکر می کنند که این ماده سمی است. با این حال زیرا روغن کانولا فقط مقادیر بسیار کمی از این اسید را دارد پس جای نگرانی نیست.

مشابه روغن انگور ، این نگرانی نیز وجود دارد که روغن کانولا از هگزان در استخراج شیمیایی استفاده کند. با این حال ، تولیدکنندگان ادعا می کنند که استفاده از این حلال شیمیایی دیگر انجام نمی شود. اگر هنوز هم نگران هستید ،می توانید با خرید روغن کلزا طبیعی از طارومیس این اطمینان را داشته باشید که از هیچ گونه ماده شیمیایی در تولید روغن استفاده نمی شود چون به روش پرس سرد تولید می شود.
روغن کانولا برای کباب کردن و سرخ کردن استفاده می شود زیرا نقطه ی دود بسیار بالایی دارد. با این حال ، از آنجا که طعم و مزه قوی نیز ندارد،به همین ترتیب یک ماده عالی برای استفاده در پخت و پز است.

4-روغن بادام
 


یکی دیگر از گزینه های سالم اما گران قیمت ، روغن بادام است. اگرچه روغن بادام به اندازه بادام کامل مواد مغذی ندارد ، اما همچنان بسیار مفید می باشد.
روغن بادام قرن هاست که وجود دارد ، به دلیل اثرات تسکین دهنده ، معمولاً در روش های قدیمی برای درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما استفاده می شود.
این روغن با استفاده از دو روش از دانه های میوه بادام بدست می آید. روغن تصفیه شده بادام از طریق سیستم مکانیزه تولید می شود که بسیاری از طعم و رنگ طبیعی بادام را از بین می برد.این روش به روغن عطر و طعم ملایم تری می بخشد و باعث می شود نقطه ی دود بالاتری داشته باشد. از طرف دیگر،روغن بادام پرس سرد در حین پرس گرم نمی شود ، که به حفظ طعم طبیعی بادام و فواید غذایی کمک می کند.
روغن بادام سرشار از چربی های اشباع نشده است، به ویژه امگا 6 و امگا 9 که به شما در حفظ سطح کلسترول خوب کمک می کند.این ترکیبات،همراه با اسیدهای چرب امگا 3،به جلوگیری از مشکلات مربوط به قلب و عروق کمک می کنند. به همین ترتیب سرشار از آنتی اکسیدان و منبع بسیار خوبی از ویتامین E است.
روغن بادام دارای طعم ملایم و مغذی است که باعث می شود که بتوان ان را به عنوان ادویه و سس به مواد غذایی اضافه کرد. از روغن بادام فشرده سرد نباید برای سرخ کردن طولانی استفاده کرد زیرا دمای بالا می تواند ارزش غذایی آن را از بین ببرد. بهتر است از این روغن به عنوان ادویه برای افزودن به غذاهای پخته شده و سس سالاد استفاده کرد.
از طرف دیگر روغن تصفیه شده بادام برای تفت دادن بسیار مناسب است زیرا دارای نقطه ی دود بالاتر از 420 درجه فارنهایت (215 درجه سانتیگراد) است.

5-روغن ذرت

 

روغن ذرت یکی از دردسترس ترین و ارزان ترین روغن های پخت و پز موجود در بازار است. همچنین بسیار متنوع است و می توان از آن به روش های مختلفی در پخت و پز استفاده کرد.
روغن ذرت با فشار دادن جوانه ذرت و یا استخراج جوانه با هگزان از دانه ذرت استخراج می شود. همچنین می توان آن را از هسته ذرت آسیاب شده یا فیبر ذرت استخراج کرد.

این ماده به دلیل عطر و طعم دلپذیر معروف است و در ارزش غذایی بالا به راحتی قابل هضم است. به همین دلیل است که می توانید آن را به عنوان یک ماده اصلی در بسیاری از محصولات غذایی و نانوایی،مانند سس های سالاد و مارگارین پیدا کنید.
درست مانند روغن بادام زمینی ، روغن ذرت تصفیه شده نیز دارای نقطه ی دود بالای 450 درجه فارنهایت (232 درجه سانتیگراد) است. با این حال ، روغن ذرت تصفیه شده فقط دارای نقطه ی دود متوسط ​​دمای 320 درجه فارنهایت است. روغن ذرت تصفیه شده در طی فرآوری ، عطر و طعم خود را از دست می دهد ، در حالی که غیر تصفیه شده ، به غذای شما طعم ذرت می بخشد.
از نظر سلامتی ، شما باید مصرف روغن ذرت را محدود کنید زیرا این ماده حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع نشده پلی است که می تواند منجر به افزایش خطر سرطان پروستات و سرطان پستان شود.
از آنجا که روغن ذرت تصفیه شده دارای نقطه ی دود بسیار بالایی است ، بنابراین بهتر است برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده شود.از طرف دیگر، روغن ذرت تصفیه نشده بیشتر برای سس های سبک و همچنین تهیه سس سالاد ، مارگارین و سایر مصارف سرد مناسب است.

6-روغن کنجد

 

روغن کنجد یکی از بهترین روغن های جایگزین روغن بادام زمینی است.از دانه کنجد در اشپزی و همچنین دارو های سنتی بسیار استفاده می شود.
روغن کنجد از تحت فشار قرار گرفتن دانه های کنجد بدست می اید.دانه های روغنی کنجد سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 ، آنتی اکسیدان های فنولیک فلاونوئید ، ویتامین ها و فیبرهای غذایی است که برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد.

طبق گفته انستیتوی کشاورزی توماس جفرسون ، دانه های کنجد به قدری مفید است که حتی پس از فشرده شدن و تخلیه روغن ، می توان پوست دانه ها را به عنوان غذای دام ها استفاده کرد.
روغن کنجد برای سرخ کردن مواد غذایی و پخت و پز طولانی مدت بسیار روغن مناسبی است زیرا نقطه ی دود این روغن 410 درجه فارنهایت یا 210 درجه سانتی گراد است.برای اینکه از روغن مرغوب کنجد بهره ببرید و کیفیت واقعی این روغن را درک کنید باید روغن کنجدی را تهیه کنید که به روش پرس سرد تولید شده باشد ما به شما خرید روغن کنجد اصل طارومیس را پیشنهاد می کنیم.

7-روغن گلرنگ

 

اگر به دنبال جایگزینی برای روغن بادام زمینی هستید که مخصوصاً برای پختن با حرارت زیاد مناسب باشد ، روغن گلرنگ تصفیه شده برای شما مناسب است زیرا یکی از بالاترین نقطه های دود در میان روغن های پخت و پز را دارد.
شکوفه های گلرنگ هر کدام حداقل 20 تا 25 دانه دارد که برای استخراج روغن خرد و تحت فشار قرار میگیرند.شما می توانید انواع مختلفی از روغن گلرنگ با میزان بالای لینولئیک و اولئیک بالا را در بازار پیدا کنید. روغن گلرنگ با لینولئیک بالا سرشار از چربی های اشباع نشده پلی است در حالی که اولئیک بالا سرشار از چربی های اشباع نشده تک است.

روغن گلرنگ تک اشباع نشده جانشین خوبی برای روغن بادام زمینی است زیرا چربی اشباع کمی دارد. برعکس ، شما باید از مصرف روغن گلرنگ چند غیراشباع خودداری کنید زیرا مقدار زیاد آن به طور منظم می تواند با تحریک و تسریع متاستاز برای بدن مضر باشد.

روغن گلرنگ فواید بسیاری برای سلامتی شما دارد! بنابراین اگر از خوردن غذای سرخ شده لذت می برید ، این روغن برای شما مناسب است.جدا از نقطه ی دود بالای 510 درجه فارنهایت یا 266 درجه سانتیگراد ، روغن گلرنگ برخلاف روغن بادام زمینی بی مزه است.
نقطه ی دود زیاد روغن گلرنگ تک اشباع نشده ، آن را برای سرخ کردن طولانی مدت و تفت دادن بسیار مناسب می باشد. به همین ترتیب می توانید از آن به عنوان جایگزینی برای روغن زیتون استفاده کنید زیرا دارای طعم ملایم تری است و در دماهای بالاتر قابل گرم شدن است.

 

تمام این روغن هایی که به شما معرفی کردیم از روغن انگور گرفته تا روغن گلرنگ هر کدام فواید زیادی دارند و همچنین ممکن است مضراتی داشته باشند این کاملا به عهده شماست که کدام روغن را انتخاب کنید بر اساس عطر،طعم،نقطه ی دود و قیمت ان شما می توانید روغن اصلی خود را انتخاب کنید از طرفی هم شما می توانید روغن های مصرفی خود را با همدیگه ترکیب کنید و لذت ببرید.

تمام

  • مهدی حقانی
  • ۰
  • ۰

همه می دانیم فواید روغن زیتون مرغوب بسیار زیاد است اما اکثر مصرف کنندگان این روغن هیچ اطلاعی از فواید ان ندارند.نا در این مطلب بخشی از خواص شگفت انگیز این روغن را می نویسیم.پیشنهاد می کنیم این مطلب را کامل مطالعه کنید تا بتوانید از این روغن برای افزایش سلامت بدن خود استفاده کنید.

خواص روغن زیتون:


خواص روغن زیتون برای بدن انکار ناپذیر است، گاها از مزایا و فواید روغن زیتون این طلای سبز شنیده اید اما اجازه دهید به صورت مفصل به خواص روغن زیتون بپردازیم،تفاوت زیادی ندارد شما از چه نوع روغن زیتونی استفاده میکنید چه روغن زیتون بکر باشد و چه روغن زیتون فرابکر که تمام خواص زیر برای هر دو نوع روغن زیتون صدق می کند، روغن زیتون دارای خواص متعددی می باشد که در این مقاله با خواص آن آشنا خواهیم شد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت با روغن زیتون:


یک رژیم غذایی مملو از روغن زیتون به عنوان یک روش مناسب برای دیابت شناخته شده است، گنجاندن روغن زیتون در رژیم غذایی روزانه باعث می شود، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را در به شدت کاهش دهد و از ابتلا به آن پیشگری نماید، اما به شرطی که در برنامه غذایی خود این روغن را گنجانده باشید.این روغن همچنین تأثیرات مثبتی بر سطح قند خون و حساسیت به انسولین دارد.

روغن زیتون کاهش وزن طبیعی:


همیشه داشتن اندام مناسب برای بسیاری از کسانی که تغذیه نامناسبی در زندگی دارند دغدغه ی مهمی بوده است
روغن زیتون به شما در روند کاهش وزن کمک می کند. گاها افرادی از مصرف روغن زیتون به دلیل وجود کالری زیاد از آن اجتناب می کنند اما مصرف این روغن، البته به اندازه به صورت روزانه بسیار توصیه می شود، تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون ممکن است به کاهش وزن کمک کند به دلیل اینکه روغن زیتون باعث میشود شما احساس سیری کنید و در نتیجه باعث می شود شما غذای کمتری میل نمایید که باعث کاهش وزن شما می شود.

کاهش بیماری های قلبی با مصرف مدوام روغن زیتون:


بیماری های قلبی نیز یکی از شایع ترین بیماری های طاقت فرسا در جهان می باشد، اهمیت دادن به سلامت قلب و بدن یکی از مهترین مسائلی است که باید رعایت شود، اما اگر روند و سبک برنامه غذایی خود را اصلاح نکنید میتوان گفت آینده ی خوبی در انتظار شما نیست، اما اگر در رژیم غدایی خود حاوی اسیدهای چرب تک اشباع نشده (MUFAs) مانند روغن زیتون استفاده کنید باید به شما تبریک گفت، قلب شما سالم‌ تر خواهد بود. می توان گفت که به دلیل اینکه مصرف روغن زیتون با کاهش کلسترول‌ های مضر (LDL) بدن، از سکته‌ های قلبی و عروقی و مغزی جلوگیری خواهد شد، شما میتوانید با مصرف روغن زیتون به صورت روزانه همراه با سالاد و یا در غذا میزان و اندازه قند خون و انسولین خود را در بدن متعادل کنید، روغن زیتون همراه با رژیم غذایی مدیترانه ای در پیشگیری از بسیاری از بیماری های قلبی عروقی مفید است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان:


سرطان درمان دارد اما راهی طولانی را در پیش باید گرفت بهتر نیست پیشگری شود تا درمان؟ بهتر نیست تغییر در سبک غذایی و رژیم سالمی را شروع کرد؟ اجازه دهید اشاره ای کنیم به سبک زندگی مردم حوزه مدیترانه ای، مطالعات و همچین آمار و ارقام نشان دهنده این است که مردم حوزه مدیترانه در سبک زندگی سالم مثال زدنی هستند، تحقیقات و داده ها نشان میدهد در اروپا که جمعیت بسیاری از رژیم غذای مدیترانه ای استفاده میکنند از ابتلا به بیماری های عمده مانند سرطان و مرگ و میر ناشی از این بیماری کمتر می باشد، در رژیم مدیترانه عمدتا به دلیل مصرف زیاد فیبر ، ماهی ، میوه و سبزیجات است، خرید روغن زیتون فرابکر طارومیس و گنجاندن ان در وعده های غذایی از خطر ابتلا به سرطان پیشگیری میکند و تاثیر به سزایی دارد.

ضد پیری:


افتادن حتی یک چروک در پوستمان خواب و خوراک را از ما میگیرد،همیشه در پیدا کردن روش هایی می باشیم که پوست صاف و جوانی داشته باشیم و از شر چین و چروک ها خلاص شویم،اما نکته ای که وجود دارد این است که این چین و چروک ها در اثر استرس و افسردگی می باشد. روغن زیتون اصل دارای حاوی آنتی اکسیدان می باشد که از پیری زودرس پیشگیری می کند  و حتی این آنتی اکسیدان ها به جهت کاهش اضطراب بسیار موثر می باشند و مانع پیری زودرس شما می شوند.

بهبود روند هضم غذا:


مشکلات هضم غذا نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که نمی توان آن را نادیده گرفت و در دراز مدت آسیبی جدی به دستگاه گوارش وارد می کند، روغن زیتون برای معده بسیار مفید می باشد، به انتقال و هضم کمک به سزایی می کند و دردهای مرتبط با ریفلاکس اسید پراکنده را بهبود می بخشد. مصرف روغن زیتون در طولانی مدت اثر گذاری خود را بر روی دستگاه گوارشی نشان می دهد، اما یک نکته ی بسیار مهم به صورت مداوم به بیماری ریفلاکس اسید مکرر شده اید، باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید ، زیرا خاصیت روغن زیتون برای دستگاه گوارش در مصرف مداوم و طولانی مدت خود را نشان میدهد و عملکرد آن را بهبود می بخشد،خرید روغن زیتون بکر طارومیس و استفاده به عنوان یک روغن دارویی برای تمیز کردن دستگاه گوارش و بهبود فعالیت روده توصیه می شود.

سلامتی کودکان با روغن زیتون:


سلامتی کودکان و فرزندان شما قطعا یکی از مهمترین آرزو برای شماست، روغن زیتون برای کودکان و خرد سالان بسیار مفید می باشد اما حتما از کیفیت و مرغوب بودن روغن زیتون برای استفاده در وعده های غذایی کودکان اطمینان حاصل کنید. روغن زیتون اصل حاوی مواد معدنی می باشد و جالب است بدانید مصرف روغن زیتون به دلیل غنی بودن از اسیدهای omega بسیار مناسب برای رشد مغز کودکان و خردسالان می باشد،اما یک نکته ی بسیار مهم شما باید بعد از مشورت با پزشک و درمیان گذاشتن سن کودک خود اقدام به اضافه کردن روغن زیتون به وعده های غذایی کودک خود کنید و به صورت خود سرانه روغن زیتون را در وعده های غذایی کودک و فرزندانتان نگنجانید.

استرس و افسردگی:


اغلب افرادی که مبتلا افسردگی می شوند غالبا افرادی هستند که دارای اضافه وزن و افرادی که ورزش نمیکنند و تغذیه نامناسبی در برنامه غذایی خود دارند.گاهی با کمبود برخی از مواد مانند اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند باعث به وجود آمدن افسردگی شوند،با مصرف روغن زیتون می توانید از استرس و افسردگی پیشگیری نمایید.


جدول ارزش غذایی روغن زیتون:


ارزش غذایی یک قاشق غذا خوری روغن زیتون (14 گرم) حاوی اطلاعات غذایی زیر منطبق بر USDA (وزارت کشاورزی آمریکا) به شرح زیر می باشد:

کالری    120
چربی کل    14 گرم
چربی های اشباع شده    2.2 گرم
چربی اشباع نشده    1.8 گرم
چربی ترانس    0
کل کربوهیدرات ها    0
فیبر رژیمی    0
قند    0
کلسترول    0
سدیم    0
پتاسیم    0
پروتئین    0

 

همانطور  که خواندید این روغن با انواع بیماری ها مبارزه می کند با مصرف این روغن با استرس،افسردگی و چاقی رها می شوید.با توجه به طعم و بوی مطلوب روغن زیتون و همچنین فواید ان می توان این ماده ی مغذی را داروی خوش طعم نامید.

  • مهدی حقانی